“Bíborhere csíramag (100 gr)” a kosárba helyezve. Kosár
ELFOGYOTT
ELFOGYOTT
Brokkoli csíramag (100 gr)
990 Ft
A brokkoli csíra táplálkozási értékei
A brokkoli (Brassica oleracea var. italica) csírái kiemelkedően gazdagok C-vitaminban, K-vitaminban és folátban. Különlegességük, hogy nagy mennyiségben tartalmaznak glükozinolátokat, köztük a szulforafánt, amely a modern táplálkozástudomány egyik legtöbbet kutatott antioxidáns vegyülete. Emellett jelentős a kalcium-, kálium-, magnézium- és vastartalmuk, így hozzájárulnak a szervezet ásványi anyag ellátottságához.
Egészségügyi hatások
A brokkoli csíra rendszeres fogyasztása hozzájárulhat az immunrendszer erősítéséhez, támogathatja a szív- és érrendszer egészségét, valamint elősegítheti a méregtelenítő folyamatokat. A szulforafán kutatások szerint szerepet játszhat a sejtek oxidatív stresszel szembeni védelmében. A folát és a vas kulcsszerepet tölt be a vérképzésben, míg a K-vitamin a csontok és a normál véralvadás szempontjából fontos.
Csíráztatás és termesztés
A brokkoli magjai gyorsan csíráznak: 1–2 nap alatt megindul a fejlődésük, és 3–5 nap alatt elérik a fogyasztható állapotot. A hajtások friss, enyhén káposztás ízűek, élénkzöld színűek. Csíráztató üvegben vagy tálcán könnyen nevelhetők, rendszeres öblítést és jó szellőzést igényelnek.
Konyhai felhasználás
Friss salátákhoz enyhén csípős, frissítő ízt ad
Szendvicsekben és wrapekben ropogós, vitamindús réteg
Turmixokhoz és hidegtálakhoz keverve antioxidánsban gazdag kiegészítő
Termék jellemzői
Kiszerelés: 100 g
Növényfaj: Brassica oleracea var. italica
Vetőmag minőség: csávázatlan, vegyszermentes
Felhasználás: kifejezetten csíráztatásra válogatva