“Görögszéna mikrozöld mag (50 gr)” a kosárba helyezve. Kosár
Cékla mikrozöld mag (50 gr)
890 Ft
A cékla mikrozöld táplálkozási értékei
A cékla (Beta vulgaris) mikrozöldje különösen dekoratív a mélyzöld leveleivel és bíborvörös szárával. A fiatal hajtások gazdagok A-, C- és K-vitaminban, valamint folátban, amely a sejtosztódás és a vérképzés szempontjából nélkülözhetetlen. Jelentős mennyiségű vasat, káliumot, magnéziumot és nitrátokat is tartalmaznak. A cékla mikrozöld antioxidánsai közül kiemelkednek a betalainok, amelyek adják a növény jellegzetes vöröses-lilás színét.
Egészségügyi hatások
A betalainok és más antioxidáns vegyületek hozzájárulhatnak a szív- és érrendszer védelméhez, valamint a sejtek oxidatív stresszel szembeni védelméhez. A nitrátok támogatják az egészséges vérkeringést, míg a folát és a vas a vérképzésben és a sejtek megújulásában játszanak kulcsszerepet. A rendszeres fogyasztás így több élettani folyamat kiegyensúlyozott működéséhez járulhat hozzá.
Csíráztatás és termesztés
A cékla magjai 2–3 nap alatt csírázni kezdenek, a hajtások pedig 10–14 nap alatt érik el a szüretelhető állapotot. A fiatal növények élénk színükkel és különleges megjelenésükkel a mikrozöldek egyik legszebb képviselői. A cékla hajtásai világos, jól szellőző helyen fejlődnek a legszebben, mérsékelt öntözés mellett.
Konyhai felhasználás
Látványos színének köszönhetően saláták és hidegtálak díszítő eleme
Szendvicsekben és wrapekben friss, enyhén édeskés ízt ad
Levesek és főételek tetejére szórva különleges vizuális és ízbeli élményt nyújt
Termék jellemzői
Kiszerelés: 50 g
Növényfaj: Beta vulgaris
Vetőmag minőség: csávázatlan, vegyszermentes
Felhasználás: kifejezetten mikrozöld termesztésre válogatva