
Étkezési tarkabab – Borlotto lingua di fuoco – 50 gr
1.390 Ft
Latin név: Phaseolus vulgaris L. convar. nanus ‘Borlotto Lingua di Fuoco’
Kiszerelés: 50 gramm
A ‘Borlotto Lingua di Fuoco’ a legdekoratívabb és egyik legbőtermőbb étkezési bokorbab fajta, amely már 75 nap után szüretelhető. A név jelentése ‘Tűznyelv’, ami tökéletesen leírja a lenyűgöző megjelenésű, krém alapon piros, lángnyelvszerűen cirmos hüvelyeket és magokat!
Ez a típusú bab determinált, azaz bokros növekedésű (nem fut), így nem igényel támrendszert. Magassága alacsony, de rendkívül produktív. A hüvelyek enyhén lapítottak, középhosszúak (kb. 13-14 cm), és 5-6 középnagy magot tartalmaznak. Ami a leginkább megkapó, az a magok és a hüvelyek színe: mindkettő krém alapon feltűnő piros/rózsaszín csíkokkal tarkított. A hüvelyeket zsengén, fejtőbabként is fogyaszthatod, de elsősorban szárazbabként, teljes érés után takarítjuk be.
A ‘Borlotto Lingua di Fuoco’ kiváló beltartalmi értékekkel bír, és sokoldalúan felhasználható a konyhában. Kiválóan alkalmas hagyományos fejtett bablevesekhez, főzelékekhez, rakott ételekhez és babsalátákhoz is. Száraz állapotban is rendkívül jól fő, és a színes mintázata is megmarad a főzés során, gazdagabbá téve az ételeidet.
Mint minden bab, a Borlotto is kifejezetten melegigényes, ezért a 3 órás kertben az optimális vetés ideje a fagyok elmúltával, a talaj 10 °C fölé emelkedésekor van, jellemzően április végétől június elejéig. A babot a kártevők (pl. zsizsik) megelőzése céljából, betakarítás után érdemes 48 órára mélyhűtőbe helyezni.
Fontos, hogy a bab nem szereti a frissen trágyázott talajt, de a komposztot meghálálja, és nitrogénkötő képességével javítja a talaj termékenységét! Vetheted sorosan (40 cm sortávolság, 8-10 cm tőtávolság) vagy fészkesen (30-40 cm x 30 cm), 3-4 cm mélyre.
Készleten
Kapcsolódó termékek
-
CSÁVÁZATLAN
Sütőtök – Uchiki Kuri – 10 szem
599 Ft -
CSÁVÁZATLAN
Fodormenta – 0.05 gr
599 Ft -
CSÁVÁZATLANHIBRID
Vöröshagyma – Daytona F1 – 250 szem
799 Ft -
CSÁVÁZATLAN
Vöröshagyma – Makói ST – 1 gr
490 Ft





