Sárgarépa Amsterdam 2 BIO × 1 Saláta Batavia Bionda di Parigi BIO × 1 Római Saláta Parris Island Cos BIO × 1 Retek Cherry Belle BIO × 1 Retek Patricia BIO × 1 Spenót Gigante de Invierno BIO × 1 Velőborsó Karina BIO × 1 Mángold Five Colours BIO × 1 Cékla Detroit 2 BIO × 1 Brokkoli Calabrese Natalino BIO × 1 Póréhagyma Gigante de Inverno 2 BIO × 1
Uborka Marketmore BIO × 1 Uborka Piccolo Verde di Parigi BIO × 1 Sárgadinnye Retato degli Ortolani BIO × 1 Édes paprika Marconi Red BIO × 1 Cukkini Black Beauty BIO × 1 Cukkini Genovese BIO × 1 Édes paprika Quadrato d’Asti Giallo BIO × 1 Paradicsom Beefsteak BIO × 1 Paradicsom Ananas BIO × 1 Paradicsom San Marzano 2 BIO × 1 Paradicsom Pantano Romanesco BIO × 1
Azuki bab csíramag (100 gr) × 1 Cékla csíramag (100 gr) × 1 Lucerna csíramag (100 gr) × 1 Mungóbab csíramag (100 gr) × 1 Repce csíramag (150 gr) × 1 Retek (Daikon-Zöld színű csíra) csíramag (100 gr) × 1 Retek fekete csíramag (100 gr) × 1 Vöröshere csíramag (100 gr) × 1 Vöröskáposzta csíramag (50 gr) × 1
“Chili – Cayenne – 25 szem” a kosárba helyezve. Kosár
CSÁVÁZATLAN
Étkezési tarkabab – Borlotto lingua di fuoco – 50 gr
1.390 Ft
Latin név: Phaseolus vulgaris L. convar. nanus ‘Borlotto Lingua di Fuoco’
Kiszerelés: 50 gramm
A ‘Borlotto Lingua di Fuoco’ a legdekoratívabb és egyik legbőtermőbb étkezési bokorbab fajta, amely már 75 nap után szüretelhető. A név jelentése ‘Tűznyelv’, ami tökéletesen leírja a lenyűgöző megjelenésű, krém alapon piros, lángnyelvszerűen cirmos hüvelyeket és magokat!
Ez a típusú bab determinált, azaz bokros növekedésű (nem fut), így nem igényel támrendszert. Magassága alacsony, de rendkívül produktív. A hüvelyek enyhén lapítottak, középhosszúak (kb. 13-14 cm), és 5-6 középnagy magot tartalmaznak. Ami a leginkább megkapó, az a magok és a hüvelyek színe: mindkettő krém alapon feltűnő piros/rózsaszín csíkokkal tarkított. A hüvelyeket zsengén, fejtőbabként is fogyaszthatod, de elsősorban szárazbabként, teljes érés után takarítjuk be.
A ‘Borlotto Lingua di Fuoco’ kiváló beltartalmi értékekkel bír, és sokoldalúan felhasználható a konyhában. Kiválóan alkalmas hagyományos fejtett bablevesekhez, főzelékekhez, rakott ételekhez és babsalátákhoz is. Száraz állapotban is rendkívül jól fő, és a színes mintázata is megmarad a főzés során, gazdagabbá téve az ételeidet.
Mint minden bab, a Borlotto is kifejezetten melegigényes, ezért a 3 órás kertben az optimális vetés ideje a fagyok elmúltával, a talaj 10 °C fölé emelkedésekor van, jellemzően április végétől június elejéig. A babot a kártevők (pl. zsizsik) megelőzése céljából, betakarítás után érdemes 48 órára mélyhűtőbe helyezni.
Fontos, hogy a bab nem szereti a frissen trágyázott talajt, de a komposztot meghálálja, és nitrogénkötő képességével javítja a talaj termékenységét! Vetheted sorosan (40 cm sortávolság, 8-10 cm tőtávolság) vagy fészkesen (30-40 cm x 30 cm), 3-4 cm mélyre.