Barion Pixel

Nemes Nóra, Bertényi Gábor: Az elég jó konyha

5.190 Ft

Utak és receptek a fenntartható gasztronómiához

Készleten

Leírás

Amit eszel, az leszel. De tudjuk-e vajon, hogy mit eszünk? Tudjuk-e, hogy étkezéseink milyen hatással vannak más élőlényekre a testünkön belül és azon kívül? Hogyan ismerhetjük fel saját szervezetünk valódi igényeit és hozhatjuk azokat szinkronba a bioszféra eltartóképességével? Könyvünk ezeket a megkerülhetetlen kérdéseket járja körül.
Az elég jó konyha nem világmegváltás, nem önsanyargatás, hanem kíváncsiság, rugalmasság és leleményesség: alapvető készségek egy zökkenőkkel teli utazáshoz egy változó világban. Ehhez az utazáshoz kínálunk útjelzőket és könnyen megvalósítható ötleteket: állat-, növény- és emberbarát recepteket és tanulságos történeteket. Ezeken keresztül pedig szorongásmentes, könnyed, de hatékony átmenetet a fenntartható konyha irányába.

„A könyv abban próbál egy picit segíteni, hogy a saját, valódi szükségleteidet felismerd. Ez egy borzasztó nehéz feladat ebben az óriási információs zajban. Már az is eredmény, ha valaki bátran, de konzekvensen kísérletezik az étrendjével attól függetlenül, hogy hol mit hall, csak a szükségleteire hagyatkozva. Érdemes lehet kipróbálni, hogy egy hónapig csak hetente egyszer eszel húst. De az is lehet, hogy valaki másnak a kávé elhagyása jelent pozitív változást. Az indoktrinálódott evésfanatikusoknak pedig azt tanácsolnám, hogy negyedévig ne elvek mentén döntsék el, hogy mit esznek, hanem egyék azt, ami jólesik. Ráadásul a kísérletezés végén általában az derül ki, hogy ami nekem tényleg jó, az a környezetnek is jó.”
Bertényi Gábor
Nemes Nóra, Bertényi Gábor: Az elég jó konyha

5.190 Ft

Készleten