Barion Pixel

Retek fekete csíramag (100 gr)

1.490 Ft

A fekete retek csíra táplálkozási értékei

A fekete retek (Raphanus sativus var. niger) csírái intenzív, erőteljes ízűek, és magas tápanyagtartalommal rendelkeznek. Gazdagok C-vitaminban, K-vitaminban és folátban, valamint jelentős mennyiségű káliumot, kalciumot, magnéziumot és vasat tartalmaznak. A csíráztatás során aktiválódó glükozinolátok és szulforafán antioxidáns és méregtelenítő hatású vegyületekké alakulhatnak, amelyek hozzájárulnak a sejtek védelméhez.

Egészségügyi hatások

A fekete retek csíra rendszeres fogyasztása támogathatja az emésztőrendszer működését, segítheti az epeelválasztást, valamint elősegítheti a máj méregtelenítő folyamatait. Magas C-vitamin-tartalma hozzájárulhat az immunrendszer erősítéséhez, míg a folát és a vas a vérképzés szempontjából nélkülözhetetlenek. Jellegzetesen csípős íze miatt étvágyfokozó hatással is bírhat.

Csíráztatás és termesztés

A magok 1–2 nap alatt csírázni kezdenek, és 4–6 nap alatt elérik a fogyasztható állapotot. A hajtások ropogósak, leveleik mélyzöldek, száraik gyakran lilás árnyalatot kapnak, ami különösen dekoratívvá teszi őket. Csíráztató üvegben vagy tálcán, rendszeres öblítéssel egyszerűen nevelhetők.

Konyhai felhasználás

  • Karakteres, csípős íze miatt salátákhoz és hidegtálakhoz kiváló
  • Szendvicsekben és wrapekben pikáns, friss kiegészítő
  • Levesekhez és főételekhez tálalás előtt szórva intenzív ízt ad

Termék jellemzői

  • Kiszerelés: 100 g
  • Növényfaj: Raphanus sativus var. niger
  • Vetőmag minőség: csávázatlan, vegyszermentes
  • Felhasználás: kifejezetten csíráztatásra válogatva
  • Származás: EU minőségbiztosított forrás

Készleten

Retek fekete csíramag (100 gr)

1.490 Ft

Készleten