“Vöröskáposzta mikrozöld mag (30 gr)” a kosárba helyezve. Kosár
Rukkola mikrozöld mag (50 gr)
890 Ft
A rukkola mikrozöld táplálkozási értékei
A rukkola (Eruca sativa) mikrozöldje jellegzetesen csípős, enyhén diós ízű hajtásokat ad, amelyek gazdagok C-vitaminban, K-vitaminban és folátban. Emellett jelentős mennyiségű kalciumot, káliumot és vasat is tartalmaz, amelyek a csontok, az idegrendszer és a vérképzés szempontjából fontosak. A keresztesvirágúak családjába tartozó rukkola fiatal hajtásaiban glükozinolátok és antioxidáns vegyületek találhatók, amelyek hozzájárulhatnak a sejtek védelméhez és a méregtelenítő folyamatok támogatásához.
Egészségügyi hatások
A rukkola mikrozöld rendszeres fogyasztása erősítheti az immunrendszert, hozzájárulhat a csontozat és a szív- és érrendszer egészségéhez, valamint segíthet az emésztés szabályozásában. A benne található antioxidánsok segítenek a sejtek oxidatív stresszel szembeni védelmében, míg a K-vitamin kulcsszerepet játszik a véralvadás és a csontképződés folyamataiban.
Csíráztatás és termesztés
A rukkola magjai gyorsan csíráznak: 2–3 nap alatt megindul a fejlődés, és 7–10 nap alatt szüretelhetők a hajtások. Nedves, jól szellőző közegben érzi magát a legjobban. Különlegessége, hogy már mikrozöld állapotban is kifejezetten intenzív ízt ad, ezért kisebb mennyiség is elegendő egy étel ízesítéséhez.
Konyhai felhasználás
Salátákban és hidegtálakban friss, pikáns ízt ad
Szendvicsekhez, wrapekhez kiváló zöld kiegészítő
Pizzák, tészták és krémlevesek tálalásakor dekoratív, aromás feltét
Termék jellemzői
Kiszerelés: 50 g
Növényfaj: Eruca sativa
Vetőmag minőség: csávázatlan, vegyszermentes
Felhasználás: kifejezetten mikrozöld termesztésre válogatva