Kerti zsázsa BIO × 2 Zöld porcsin BIO × 2 Levélzeller BIO × 2 Saláta Merveille d’Hiver BIO × 2 Római Saláta Verde degli Ortolani BIO × 2 Saláta Salad Bowl BIO × 2 Petrezselyem Gigante d’Italia BIO × 2 Spenót Matador BIO × 2 Mángold White Silver 2 BIO × 2 Thai Bazsalikom BIO × 2 Oregánó BIO × 2
Hagyma Rossa di Firenze BIO × 4 Édeskömény Romanesco BIO × 4 Póréhagyma Gigante de Inverno 2 BIO × 4 Cékla Noire d’Égypte BIO × 4 Cékla Chioggia BIO × 4 Arany tarlórépa Goldana BIO × 4 Retek Pablo BIO × 4 Retek De Dix-Huit Jours BIO × 4 Sárgarépa Berlikumer 2 BIO × 4 Sárgarépa Amsterdam 2 BIO × 4
“Uborka – Lili F1 – 10 szem” a kosárba helyezve. Kosár
CSÁVÁZATLAN
Tárkony – 0,1 gr
390 Ft
Latin név: Artemisia dracunculus Kiszerelés: 0,1 g
A tárkony az egyik legnemesebb és legsokoldalúbban használható fűszernövény, amely karakteres, enyhén ánizsos ízével gazdagítja a konyhát. A francia konyha egyik alapfűszere, de hazánkban is régóta kedvelt a savanyúságok ízesítésében és húsételek fűszerezésében. A növény friss és szárított levele is egyaránt felhasználható, így egész évben biztosítható a házi termesztésű tárkonyból származó aromás fűszer.
A tárkony napfényes fekvést és jó vízáteresztő, könnyű talajt igényel. A vetést kora tavasszal érdemes végezni, a magokat sekélyen, vékony földréteggel takarva. A kelés általában 14–20 nap alatt következik be, a fiatal növények pedig hamar erőteljes bokrokká fejlődnek. Évelő növényként több éven át is megtartja a termőképességét, ezért konyhakertekben és fűszerágyásokban is hasznos, hosszú távú társ lehet.
A tárkony termesztése nem csupán kulináris élményt nyújt, hanem a kert látványát is gazdagítja finom, díszes leveleivel. Rendszeres szedés mellett a növény folyamatosan új hajtásokat hoz, így egész szezonban friss levelekhez juthatunk, amelyek hosszú időn át biztosítják a család számára a jellegzetes ízvilágot.