Barion Pixel

Vajrépa csíramag (150 gr)

1.390 Ft

A vajrépa csíra táplálkozási értékei

A vajrépa (Brassica rapa var. rapa) csírái a keresztesvirágúak családjába tartoznak, így hasonlóan a brokkolihoz és a retekhez, rendkívül gazdagok C-vitaminban, K-vitaminban és folátban. Emellett jelentős mennyiségű káliumot, kalciumot, magnéziumot és vasat is tartalmaznak. A csíráztatás során aktiválódó glükozinolátok és szulforafán antioxidáns és méregtelenítő folyamatokat támogathatnak a szervezetben.

Egészségügyi hatások

A vajrépa csíra rendszeres fogyasztása hozzájárulhat az immunrendszer megerősítéséhez, elősegítheti a csontok és a vér egészségét, valamint támogathatja a szív- és érrendszer működését. A folát kulcsfontosságú a sejtosztódás és a vérképzés folyamataiban, míg a K-vitamin a csontképződésben és a normál véralvadásban játszik szerepet. A glükozinolátok és az ezekből képződő bioaktív vegyületek antioxidáns hatásuk révén segíthetnek a sejtek oxidatív stresszel szembeni védelmében.

Csíráztatás és termesztés

A vajrépa magjai gyorsan csíráznak: 1–2 nap alatt megindul a hajtások fejlődése, és 4–6 nap alatt elérik a fogyasztható állapotot. A csírák enyhén csípős, pikáns ízűek, ezért kisebb mennyiség is intenzív ízhatást ad ételekhez. Rendszeres öblítést és szellős környezetet igényel, csíráztató üvegben vagy tálcán egyaránt könnyen nevelhető.

Konyhai felhasználás

  • Pikáns íze miatt kiváló friss salátákhoz
  • Szendvicsekben és wrapekben erőteljes, friss ízesítő
  • Levesekhez és főételekhez tálalás előtt szórva vitaminban gazdag kiegészítő

Termék jellemzői

  • Kiszerelés: 150 g
  • Növényfaj: Brassica rapa var. rapa
  • Vetőmag minőség: csávázatlan, vegyszermentes
  • Felhasználás: kifejezetten csíráztatásra válogatva
  • Származás: EU minőségbiztosított forrás

Készleten

Vajrépa csíramag (150 gr)

1.390 Ft

Készleten