Barion Pixel
CSÁVÁZATLAN

Vöröshagyma – Makói ST – 1 gr

490 Ft

Hagyományos magyar vöröshagyma fajta, kiválóan tárolható.

A csomag tartalma: 1 gr (cca. 250 szem)

Készleten

Leírás

TUDOMÁNYOS NÉV:

Allium cepa

KULTÚRA:

A hagyma teljes napfényt és termékeny, jó vízelvezetésű, 6,0–7,0 pH-értékű talajt kedveli. A homokos vályogtalajok ideálisak; nehezebb talajokon használj emelt ágyásokat vagy emelt sorokat a talaj vízelvezetésének elősegítésére.

KÖZVETLEN VETÉS:

Áprilisban vagy május elején, vagy amint a talaj előkészíthető kora tavasszal, vess el körülbelül centinként 1 magot, 0,5-1 cm mélységben, 35-40 cm sortávolságra. Egyeld egymástól 4-5 cm távolságra a magasabb terméshozam érdekében. Nagyobb hagymához 7-10 cm-re egyeljük.

PALÁNTÁZÁS:

Rövid szezonos területeken a vetőmagot zárt térben, lakásban február végén és március közepén vessük el. Egymástól 1 cmre vesd 0,5 cm mélyre. A tetejét 12 cm magasra lehet vágd vissza. Ültesd ki 10 cm tőtávolságra, vagy vess el 5 magot sejtes szaporítótálcákba, sejtenként 3-ra ritkítva. A sejtekben lévő növényeket 15 cm távolságra ültesd át.

TERMESZTÉS:

A hagymát sekély műveléssel jól gyomtalanítsuk.

VÍZ:

A hagyma sekély gyökerű, és hetente legalább 2-2,5 cm esővel vagy öntözéssel nő a legjobban, különösen a hagymás fázisban.

BETEGSÉGEK:

A megfelelő légáramlás és vetésforgó segít csökkenteni a levélbetegségek kockázatát.

ARATÁS:

Amikor a nyakak megpuhulnak és a zöld rész lekonyul, húzd ki a földből, és az időjárástól függően legalább 2-7 napig szárítsd a napon. Szárítás után vigye védett helyre,

TÁROLÁS:

Ha megszáradt, vágd le a tetejét és a gyökereit, és hagymazsákokban vagy sekély dobozokban tárold fagyközeli hőmérsékleten és 65–70%-os páratartalom mellett.

További információk

Tömeg 0,01 kg
Mennyiség

Vöröshagyma – Makói ST – 1 gr

490 Ft

Készleten