Barion Pixel
ELFOGYOTT

Brokkoli csíramag (100 gr)

990 Ft

A brokkoli csíra táplálkozási értékei

A brokkoli (Brassica oleracea var. italica) csírái kiemelkedően gazdagok C-vitaminban, K-vitaminban és folátban. Különlegességük, hogy nagy mennyiségben tartalmaznak glükozinolátokat, köztük a szulforafánt, amely a modern táplálkozástudomány egyik legtöbbet kutatott antioxidáns vegyülete. Emellett jelentős a kalcium-, kálium-, magnézium- és vastartalmuk, így hozzájárulnak a szervezet ásványi anyag ellátottságához.

Egészségügyi hatások

A brokkoli csíra rendszeres fogyasztása hozzájárulhat az immunrendszer erősítéséhez, támogathatja a szív- és érrendszer egészségét, valamint elősegítheti a méregtelenítő folyamatokat. A szulforafán kutatások szerint szerepet játszhat a sejtek oxidatív stresszel szembeni védelmében. A folát és a vas kulcsszerepet tölt be a vérképzésben, míg a K-vitamin a csontok és a normál véralvadás szempontjából fontos.

Csíráztatás és termesztés

A brokkoli magjai gyorsan csíráznak: 1–2 nap alatt megindul a fejlődésük, és 3–5 nap alatt elérik a fogyasztható állapotot. A hajtások friss, enyhén káposztás ízűek, élénkzöld színűek. Csíráztató üvegben vagy tálcán könnyen nevelhetők, rendszeres öblítést és jó szellőzést igényelnek.

Konyhai felhasználás

  • Friss salátákhoz enyhén csípős, frissítő ízt ad
  • Szendvicsekben és wrapekben ropogós, vitamindús réteg
  • Turmixokhoz és hidegtálakhoz keverve antioxidánsban gazdag kiegészítő

Termék jellemzői

  • Kiszerelés: 100 g
  • Növényfaj: Brassica oleracea var. italica
  • Vetőmag minőség: csávázatlan, vegyszermentes
  • Felhasználás: kifejezetten csíráztatásra válogatva
  • Származás: EU minőségbiztosított forrás

Elfogyott