Barion Pixel

Rukkola mikrozöld mag (50 gr)

890 Ft

A rukkola mikrozöld táplálkozási értékei

A rukkola (Eruca sativa) mikrozöldje jellegzetesen csípős, enyhén diós ízű hajtásokat ad, amelyek gazdagok C-vitaminban, K-vitaminban és folátban. Emellett jelentős mennyiségű kalciumot, káliumot és vasat is tartalmaz, amelyek a csontok, az idegrendszer és a vérképzés szempontjából fontosak. A keresztesvirágúak családjába tartozó rukkola fiatal hajtásaiban glükozinolátok és antioxidáns vegyületek találhatók, amelyek hozzájárulhatnak a sejtek védelméhez és a méregtelenítő folyamatok támogatásához.

Egészségügyi hatások

A rukkola mikrozöld rendszeres fogyasztása erősítheti az immunrendszert, hozzájárulhat a csontozat és a szív- és érrendszer egészségéhez, valamint segíthet az emésztés szabályozásában. A benne található antioxidánsok segítenek a sejtek oxidatív stresszel szembeni védelmében, míg a K-vitamin kulcsszerepet játszik a véralvadás és a csontképződés folyamataiban.

Csíráztatás és termesztés

A rukkola magjai gyorsan csíráznak: 2–3 nap alatt megindul a fejlődés, és 7–10 nap alatt szüretelhetők a hajtások. Nedves, jól szellőző közegben érzi magát a legjobban. Különlegessége, hogy már mikrozöld állapotban is kifejezetten intenzív ízt ad, ezért kisebb mennyiség is elegendő egy étel ízesítéséhez.

Konyhai felhasználás

  • Salátákban és hidegtálakban friss, pikáns ízt ad
  • Szendvicsekhez, wrapekhez kiváló zöld kiegészítő
  • Pizzák, tészták és krémlevesek tálalásakor dekoratív, aromás feltét

Termék jellemzői

  • Kiszerelés: 50 g
  • Növényfaj: Eruca sativa
  • Vetőmag minőség: csávázatlan, vegyszermentes
  • Felhasználás: kifejezetten mikrozöld termesztésre válogatva
  • Származás: EU minőségbiztosított forrás

Készleten

Rukkola mikrozöld mag (50 gr)

890 Ft

Készleten